Financijska abeceda

Srebro

Mekan je, bijeli i svijetli metal koji od svih metala ima najveću električnu i toplinsku provodljivost, jako bijelu boju, najveću optičku odbojnost te najniži kontaktni toplinski otpor od svih metala. Srebro nije samo plemeniti metal, strateški je jedan od najvažnijih sirovina na svijetu. Po iskoristivosti, na drugom je mjestu poslije nafte. Srebro je jedna od 14 najvažnijih strateških sirovima za budući gospodarski razvoj. Koristimo ga za izradu kovanica, nakita, pribora za jelo, u fotografiji, industriji ogledala i automobilskih prozora, elektronike, proizvodnji čipova, filtera za vodu, sunčanih ćelija, farmaciji, zdravstvu, novim tehnologijama, nanotehnologijama …

Fondovi usmjereni prema plemenitim metalima

Fondovi usmjereni prema plemenitim metalima nude mogućnost investiranja u dionice, terminske ugovore rudarskih tvrtki i fizičke plemenite metale, u skladu sa svojom investicijskom politikom.

Sredstva

U financijskom računovodstvu sredstvo je bilo koji izvor u vlasništvu tvrtke ili gospodarskog subjekta. Sve (materijalno ili nepredmetno) koje može biti u vlasništvu ili pod nadzorom potrebnim za stvaranje vrijednosti i u vlasništvu je gospodarskog subjekta i moglo bi donijeti pozitivnu ekonomsku vrijednost. Jednostavno rečeno, sredstva su vrijednost vlasništva koje se može pretvoriti u novac (novac se također smatra sredstvima). Bilanca stanja tvrtke prikazuje novčanu vrijednost sredstava u vlasništvu tvrtke. Obuhvaća novac i druge dragocjenosti koje pripadaju pojedincu ili tvrtki.
Sredstva možemo razvrstati u dva glavna razreda sredstava: materijalna i nematerijalna sredstva. Materijalna sredstva sadrže različite podrazrede, uključujući s kratkoročna i osnovna sredstva. Kratkoročna sredstva obuhvaćaju zalihe, potraživanja, osnovna sredstva, zgrade i opremu. Nematerijalna sredstva nefizički su izvori i prava koja posjeduju vrijednost za tvrtku jer tvrtki omogućuju prednost na tržištu. Nematerijalna sredstva uključuju dobar ugled, autorska prava, robne marke, patente, računalne programe i financijska sredstva, uključujući financijska ulaganja, obveznice i dionice.

Stambeni krediti

Spadaju među potrošačke kredite koje uređuje zakonodavstvo o zaštiti prava potrošača.
Primjereni su za fizičke i pravne osobe. U većini slučajeva radi se o razdoblju od 5 do 15 godina, u nekim slučajevima i za razdoblje od 20 ili 30 godina. Od ročnosti plaćanja ovisi i kamatna stopa. Povremeno banka zahtijeva osiguranje i hipotekom na nekretnini.

Kupnja i prodaja plemenitih metala

Jednostavno kupujte i prodajte plemenite metale po najpovoljnim cijenama na tržištu

Plan štednje Valores

Pristupite svijetu plemenitih metala s fakultativnim iznosima od 50 € naviše pa sve do svojih ciljeva

Kupnja i prodaja plemenitih metala

Jednostavno kupujte i prodajte plemenite metale po najpovoljnim cijenama na tržištu

Plan štednje Valores

Pristupite svijetu plemenitih metala s fakultativnim iznosima od 50 € naviše pa sve do svojih ciljeva