Financijska abeceda

Pečat čistoće zlatnih poluga

Svi proizvodi od plemenitih metala po zakonu moraju imati pečat. Razlika između nakita i investicijskih poluga je u čistoći. Većina zlatnog nakita u Sloveniji izrađena je od 14-karatnog zlata (pečat 585), nešto i od 18-karatnog (pečat 750). Investicijsko zlato je 24-karatno (pečat 999,9).

Životno osiguranje

Životno osiguranje ugovor je između posjedovatelja zlatne police i osiguravajućeg društva ili društva u kojemu osiguravajuće društvo obećava da će određenom posjedovatelju prava platili novčani iznos (zamjena) u zamjenu za premiju, u slučaju smrti osiguranika (često osiguranika). Ovisno o ugovoru plaćanja pokreću i druge događaje kao što je smrtna bolest ili kritična bolest. Osiguranik obično plaća premiju, ii redovito ili u jedinstvenom iznosu. U pogodnosti mogu se uključiti i troškovi kao što su pogrebni troškovi.

Životne police često su pravni ugovori i uvjeti ugovora te opisuju ograničenja premija osiguranja. U ugovor često se upisuju posebne pogodnosti, kako bi se ograničile odgovornosti osiguravajućeg društva; česti primjeri tvrdnje su o samoubojstvu, prijevari, ratu, nemirima i civilnom nemiru.

Moderna životna osiguranja sličnija su industriji upravljanja imovinom, životna osiguravajuća društva svoje su proizvode raspodjelili u proizvode za mirovinu, kao što su rente.

Ugovori utemeljeni na životu obično spadaju u dvije glavne kategorije:

Politike zaštite: namijenjene osiguravanju pogodnosti, obično paušalne uplate, u slučaju određenog događaja. Česti oblik police osiguranja koji je najčešći u proteklim godinama je uvjetno osiguranje.

Politike ulaganj: glavni cilj navedenih politika je olakšati rast kapitala redovitim ili jednokratnim premijama. Česti oblici (u SAD) politike su ccijelog života, univerzalnog života i promjenjive životne politike.

Kupnja i prodaja plemenitih metala

Jednostavno kupujte i prodajte plemenite metale po najpovoljnim cijenama na tržištu

Plan štednje Valores

Pristupite svijetu plemenitih metala s fakultativnim iznosima od 50 € naviše pa sve do svojih ciljeva

Kupnja i prodaja plemenitih metala

Jednostavno kupujte i prodajte plemenite metale po najpovoljnim cijenama na tržištu

Plan štednjet Valores

Pristupite svijetu plemenitih metala s fakultativnim iznosima od 50 € naviše pa sve do svojih ciljeva