Financijske vijesti, Korisni savjeti

Ogroman pad u maloprodaji u Hrvatskoj. Puno je veći od europskog prosjeka.

 
 

Hrvatska je listopadu bila među zemljama EU s najvećim padom prometa u maloprodaji, znatno većim od europskog prosjeka, pokazalo je izvješće Eurostata.

Sezonski prilagođeni promet u maloprodaji EU u listopadu je pao 1,7 posto, a u maloprodaji eurozone za 1,8 posto u odnosu na rujan, kada je prema revidiranom podatku porastao za 0,8 posto na oba područja, pokazuju procjene europskog statističkog ureda. Izvješće za rujan pokazivalo je rast prometa u oba područja za 0,4 posto, napominju u Eurostatu.

Najveći pad prometa zabilježen je u listopadu u trgovinama neprehrambenih proizvoda, za 2,1 posto na oba područja u odnosu rujan, kada je bio porastao za 1,1 posto u Uniji i za 1,2 posto u eurozoni, pokazuju tablice statističkog ureda.

 

Pročitajte više o temi: IndexHR

 

Štedite u plemenitim metalima – obratite se s povjerenjem našem timu – Sanela Dropulić mail: sanela.dropulic@valores.si & Iris Addaline iris.addaline@valores.si ili na broj mobitela + 385 (0) 91 39 29 438

Valores Hrvatska

Valores Tim je skupina savjetnika koji prvo ulažu u svoje financijsko znanje, a zatim prate pojedince do njihovih željenih ciljeva.

Povezani članci