štednja za mirovinu
Financijske vijesti, Korisni savjeti

Tek 42 posto Hrvata štedi za mirovinu

 

Prema istraživanju agencije IPSOS Puls provedenom 2021. godine tek 42 posto građana Hrvatske štedi za dane kada će biti u mirovini, stoji u priopćenju Hrvatskog ureda za osiguranje. 

»2008. zabilježen je prvi gubitak mirovinskih fondova. Mirovinski su fondovi, kada je prvi put bila velika recesija i financijska kriza 2008. izgubili 12%. Ove godine se gubitak kreće od 4%-5%« izračunao je Ante Žigmanpredsjednik Uprave HANFA-e.

Uz to, već je sada stanovništvo Republike Hrvatske u kontinuirano je padu zbog depopulacije te iseljavanja. Procjenjuje se da će nas za 10 godina biti još pola milijuna manje – što znači – višestruko manje i osoba koje će uplaćivati za mirovine i omogućavati svojim uplatama stabilnost mirovinskog sustava.

Iako, naravno, nije lako u današnjim gospodarskim okolnostima štedjeti, dostupni su nam financijski proizvodi koji nam omogućuju da uz minimalna mjesečna odricanja štedimo na duge staze.

Do mirovine koja će biti stabilna svakako se može doći štednjom u zlatu.

 

Pročitajte više o temi: Osjeti Hrvatsku

 

Štedite u plemenitim metalima – obratite se s povjerenjem našem timu – Sanela Dropulić mail: sanela.dropulic@valores.si & Iris Addaline iris.addaline@valores.si ili na broj mobitela + 385 (0) 91 39 29 438

Valores Hrvatska

Valores Tim je skupina savjetnika koji prvo ulažu u svoje financijsko znanje, a zatim prate pojedince do njihovih željenih ciljeva.

Povezani članci