kreditno nesposobni-valores
Financijske vijesti, Korisni savjeti

Ako imate kredite, ovo morate znati

 

Razdoblje globalno niskih kamatnih stopa je iza nas. U cilju suzbijanja inflacije su u 2022. skoro sve veće središnje banke svijeta započele novi ciklus rasta kamatnih stopa. Kamatne stope po kojima se države zadužuju prve osjete tu promjenu monetarne politike. 

Kada rastu troškovi zaduživanja države, onda znate da rastu i svima drugima. Taj se trend mora osjetiti i na troškove zaduživanja kompanija i samog stanovništva.

Kompanije u Hrvatskoj sada se zadužuju po stopama koje vladaju u eurozoni (govorimo o prosjeku), baš kao što su se i kamatne stope na stambene kredite stanovništvu izjednačile s onima u zemljama eurozone.

Postoji mogućnost, da trend rasta kamatnih stopa ostane duže vrijeme, stoga razmislite da što prije, ako već niste, refinancirate kredite, pogotovo dugoročne. Fiksirajte kamatnu stopu jer onima s promjenjivom kamatnom stopom bi mogli anuiteti značajno porasti. 

 

Pročitajte više o temi: Poslovni HR

 

Štedite u plemenitim metalima – obratite se s povjerenjem našem timu – Sanela Dropulić mail: sanela.dropulic@valores.si & Iris Addaline iris.addaline@valores.si ili na broj mobitela + 385 (0) 91 39 29 438

Valores Hrvatska

Valores Tim je skupina savjetnika koji prvo ulažu u svoje financijsko znanje, a zatim prate pojedince do njihovih željenih ciljeva.

Povezani članci