Veliko interes za edukacije o upravljanju novcem u mjesecu štednje

Podijeli:

 

Zašto više trošimo, a manje štedimo, te kako kvalitetno upravljati novcem, bila su dva temeljna pitanja u dvije edukacije koje smo održali u Zaprešiću u listopadu – mjesecu štednje.

Uz potporu Grada Zaprešića i gradske vlasti, Valoreschool je za građane ovog grada organizirao radionice i predavanja kako kvalitetno upravljati novcem i kako ga sačuvati za ostvarivarnje našiih ciljeva. Sasvim razumljivo ako se zna da posljednjih 25 godina trošimo četiri puta više nego što štedimo.

Edukacijska, poslovna i financijska pismenost stanovništva Europske unije u populaciji od 16 do 65 godina je takva da čak 77% ljudi nema dovoljno znanja i vještina za kvalitetno upravljanje svojim poslovnim izborima kao niti financijama. Glavni strah od neuspjeha rješava se učenjem i stalnim ulaganjima u vlastite kompetencije i znanje o upravljanju novcem.

 

 

Imperativ je kapitalističkog društvenog uređenja POTROŠNJA bez obzira na cijenu – sasvim razumljivo promatramo li gospodarske nužnosti, ali ne i potrošačke mogućnosti građana Hrvatske.

Okupljenima na edukacijama je predstavljena i mogućnost štednje u zlatu i srebru kroz Valores metalne račune kroz koje osiguravamo da u budućnosti imamo mirovinu koju neće „pojesti“ inflacija, štednju za naše ciljeve koja neće devalvirati i postati bezvrijedni papir, da imamo neku imovinu koja neće biti na meti poreza te stalnim davanjima državi kroz poreze.

 

 

Na edukacijama koje su vodile Irena Linasi, Sanela Dropulić i Iris Addaline moglo se čuti kako tijekom jedne godine kupimo između 10 i 40 različitih proizvoda (odjeća, nakit, namještaj, kozmetika, knjige…) koje koristimo svega nekoliko puta ili čak niti jednom.

 

 

Trošimo (a ne štedimo) jer živimo u potrošačkom društvu, želimo osjetiti zadovoljstvo koje nemamo, tražimo emocije koje smo izgubili, rješavamo se stresa kojega ćemo potrošnjom gomilati, kupujemo hranu od koje ćemo se debljati…

 

Iz navedenih razloga održali smo za građane Zaprešića dvije edukacije gdje su nas pratili mnogi željni steći znanja, ali i podsjetiti se te razmijeniti iskustva kako kvalitetno upravljati novcem te kako ga kvalitetno zadržati, ulagati, zarađivati i sačuvati za ciljeve koje želimo.

 

Podijeli:

About The Author

Pročitajte također

Kupnja i prodaja plemenitih metala

Jednostavno kupujte i prodajte plemenite metale po najpovoljnim cijenama na tržištu

Plan štednje Valores

Pristupite svijetu plemenitih metala s fakultativnim iznosima od 50 € naviše pa sve do svojih ciljeva

Kupnja i prodaja plemenitih metala

Jednostavno kupujte i prodajte plemenite metale po najpovoljnim cijenama na tržištu

Plan štednje Valores

Pristupite svijetu plemenitih metala s fakultativnim iznosima od 50 € naviše pa sve do svojih ciljeva